AULA MEDICA

Till projektet

Byggherre: Akademiska Hus.

Hyresgäst: Karolinska Institutet.

Arkitekt: Wingårdh Arkitektkontor.

Konstruktör: Cowi.

Generalentreprenör: NCC.

Fasad: Fenestra Wieden.

Stomme: Normek.

Träpaneler: SCC.

VVS-konstruktör: ÅF.

Installationer: Skanska Installation och Imtech.

Elkonsult: Sweco Systems AB

17 december, 2013

  • AULA MEDICA

Priset Årets Bygge 2014 har gått till Aula Medica i Solna ritad av Wingårdhs Arkitekter, för ”nytänkande, öppenhet och kreativitet”. Vinnaren utsågs på Årets Byggala som gick av stapeln den 31 mars 2014 på Cirkus i Stockholm. Kvällen bjöd också på intressanta seminarier, underhållning, framåtblickande och innovativ arkitektur.

Sten Wetterblad, regionchef på Akademiska Hus som är byggherre för Aula Medica, mottog priset tillsammans med Wingårdhs Arkitekter.

– Det är en ära för oss. Att ha fått möjligheten att samarbeta med Karolinska Institutet, som är ett av världens mest framstående medicinska universitet, är fantastiskt. Och att dessutom få göra det i en så innovativ miljö som det framväxande Hagastaden betyder mycket, konstaterar Sten Wetterblad.

 


 

Skruvad aula. Karolinska Institutets nybyggda Aula Medica i Solna är något alldeles extra. Den djärva byggnaden har en häftig glasfasad med ena hörnet lutande 23 meter ut över Solnavägen. Det blir en lutning på 33 grader. Den skruvade aulan var en byggteknisk utmaning.